Takaisin kohtaan Henkilötiedot ja yksityisyys

Yksityisyyskäytäntö

Mandatum Lifen tietosuojakäytäntö
Mandatum Lifes dataskyddspolicy
Mandatum Life privacy policy

Mandatum Lifen rekrytointirekisteriseloste

Tämä seloste täydentää tietosuojakäytäntöämme. Tässä selosteessa kerromme Mandatum Lifen työnhakijoita ja Talent Pooliin osallistuvia henkilöitä koskevasta henkilötietojen käsittelystä täsmällisemmin. Jos verkostoidut urarekrytointisivustomme kautta kanssamme, olet osa Talent Poolia. Talent Pooliin rekisteröitynyt henkilö saa sähköpostitse tiedon, kun häntä kiinnostava työpaikka aukeaa. Talent Poolissa olevia henkilöitä voidaan myös lähestyä, kun heidän profiilinsa sopii avoinna olevaan työpaikkaan.  

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste
Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on työntekijöiden rekrytointi Mandatum Lifen avoimiin työpaikkoihin.

Talent Poolin henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn suostumuksella.

Rekrytointiprosessissa henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on Mandatum Lifen oikeutetun edun toteuttaminen. Oikeutettuna etuna on rekrytointien hoitaminen. 

Rekisteröityjen ryhmät

  • Talent Pool -toimintaan osallistuvat henkilöt
  • Työpaikkaa hakeneet henkilöt
Henkilötietoryhmät
  • Henkilön perustiedot; esimerkiksi nimi, yhteystiedot ja syntymäaika
  • Ansioluettelotiedot; esimerkiksi koulutus- ja työkokemustiedot sekä muut osaamisesta annetut tiedot
  • Vapaamuotoinen hakemuksen saateteksti ja muut hakemuksen yhteydessä esitetyt tiedot
  • Rekrytointiprosessiin liittyvien arviointien ja tarkastusten tiedot; esimerkiksi mahdollisten soveltuvuusarviointien tai työterveyshuollon lausuntojen tiedot
Tietolähteet
Tiedot toimittaa henkilö itse. Tiedot voi lisätä palveluun joko itse tai käyttämällä kolmatta osapuolta, kuten Facebookia tai LinkedIniä. Lisäksi voimme kerätä tietoja kolmansilta osapuolilta, kuten LinkedInistä sekä muista julkisista lähteistä. Tätä kutsutaan potentiaalisia työnhakijoita koskevaksi tiedonhauksi, ja sitä voivat tehdä työntekijämme manuaalisesti tai palvelumme automaattisesti. 

Joissakin tapauksissa nykyiset työntekijämme voivat antaa suosituksia mahdollisista työnhakijoista. Nämä työntekijät lisäävät palveluun tällaisten potentiaalisten hakijoiden henkilötietoja. Tällaisissa tapauksissa potentiaalista työnhakijalle ilmoitetaan tietojen käsittelystä ja käsittely tapahtuu hänen suostumuksellaan.


Mahdollisen soveltuvuusarvioinnin lausunnon toimittaa arvioinnin tehnyt yritys.

Tietojen luovuttaminen
Tietoja luovutetaan rekrytointiin liittyviä palveluita tarjoaville yrityksille (rekrytointijärjestelmän palveluntarjoaja, soveltuvuusarvioita tekevä yritys sekä työterveyshuollon palveluntarjoaja).


Henkilötietojen siirto Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
Henkilötietoja ei pääsääntöisesti siirretä EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle. Jos tiedot siirtyvät EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle, asiasta sovitaan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. 

Henkilötietojen säilytysaika
Talent Pooliin kuuluvien henkilöiden tietoja säilytetään niin kauan kuin kyseiset henkilöt haluavat Talent Pooliin kuulua. Talent Pooliin rekisteröityneelle lähetetään 24 kk jälkeen sähköpostiviesti, jossa tiedustellaan rekisteröidyn halukkuutta jatkaa Talent Poolissa. Oman profiilinsa voi milloin tahansa itse poistaa palvelusta. Työhakemuksen yhteydessä annettuja tietoja säilytetään enintään kahden vuoden ajan. Mahdollisen soveltuvuusarvioinnin tietoja säilytetään enintään yhden vuoden ajan. Työterveyshuollon lausuntoihin liittyviä tietoja ei säilytetä rekrytointipäätöksen jälkeen.

Rekisteröityjen oikeudet
Sinulla on oikeus saada pääsy Mandatum Lifen käsittelemiin henkilötietoihisi, oikeus tietojen oikaisemiseen, oikeus tehdä valitus valitusviranomaiselle sekä edellytysten täyttyessä oikeus tietojen poistamiseen, oikeus rajoittaa tai vastustaa henkilötietojen käsittelyä sekä oikeus siirtää tiedot muualle. Oikeuksistasi ja niiden käyttämisestä voit lukea lisää Mandatum Lifen tietosuojakäytännöstä.

 

Viimeksi päivitetty 22.5.2020.

Joko Mandatum on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta